Over Sjors

Sjors Fröhlich (1967) begint zijn radiocarrière al op 14-jarige leeftijd als presentator van het NCRV-programma Tussenuur op –toen nog- Hilversum 3. Op de nationale popzender presenteert hij diverse programma’s. Het bekendste is wel “The Magic Friends”, samen met Peter Plaisier. Met diezelfde Peter start hij het mediabedrijf Fröhlich & Plaisier Mediaprodukties BV. In het kleurrijke pand in Hilversum worden in de twee geluidsstudio’s en drie digitale videomontagesuites talloze commercials, tv-programma’s en corporate video’s vervaardigd. In 2009 stapt Sjors uit Fröhlich & Plaisier om van start te gaan met Sjors Fröhlich Communicatie & Consultancy BV.
Op de radio groeit zijn carriere verder uit. Hij werkt mee aan bekende radioprogramma’s als Met het Oog op Morgen, Radio Tour de France en Langs de Lijn. Tevens is hij geestelijk vader en presentator van de absolute radiohits Stand.nl en Cappuccino.

Een neurologische stemaandoening dwingt Sjors in 2007 te stoppen met presenteren. De liefde voor de radio gaat echter nooit verloren. Hij is als senior consultant verbonden aan het zendermanagement van Radio 2 en Radio 5. Ook kloppen nog regelmatig radiomakers aan voor persoonlijk advies.

Als maker van duizenden interviews met gasten uit alle hoeken (van Jan Peter Balkenende tot Michael Boogerd, van David Bowie tot Simon Peres) zit communicatie natuurlijk in de genen. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken verzorgde Sjors diverse crisisoefeningen met het Nederlandse kabinet. Ook geeft hij gastlessen crisiscommunicatie aan Business University Nyenrode.

Sjors Fröhlich is getrouwd met Polly Breur (www.poldervisie.nl) en heeft twee kinderen: Sterre en Twan.
 

naam:

e-mailadres:

bericht

verstuur>>